foto NVAGT website 3.png

Leden detail

Veerle Maes

Adres
Bruyere du Wez 5
1390 | Nethen
België
Specialisaties
  • - jongeren
  • - groepstherapie
  • - jongvolwassenen
  • - relatietherapie
  • - trauma
  • - volwassenen
Esenso is de praktijk van Veerle Maes en Geert Borms. Esenso is Essentie, maar ook E als in Emovere (beweging) - als in Equine (paard), Senso als in zintuigen, voelen en waarnemen naar binnen en naar buiten...

Vanuit verbinding en beweging groeien naar je eigen essentie. We ondersteunen om bij je essentie te komen, te helen van oude en nieuwere wonden, nieuwe grond te creëren, beweeglijkheid en veerkracht te ontwikkelen.

Via bewegen, vertragen, praten, luisteren, voelen, je zintuigen, weten wie je bent en wat je wil, plek geven aan wat moeilijk is. In Esenso bieden we tijd en ruimte om te doorleven, congruentie te ontwikkelen tussen denken, voelen en doen. We ondersteunen bij het (her)vinden van verbinding met jezelf en je omgeving.

Vanuit een sterke basis in Ervaringsgericht Ontwikkelen, Gestalt en Somatic Experience en Equine Assisted Therapy, ben ik meer en meer gespecialiseerd in complexe thema's, in lichamelijke dialoog met onszelf en mekaar. Mijn werkervaring overspant 30 jaar met doelgroepen met complex trauma, 8 jaar als projectverantwoordelijke in een voorziening voor Bijzondere Jeugdzorg, 5 jaar als voorzitster en initiatiefneemster van de beroepsvereniging in Vlaanderen voor Equine assisted activities en de laatste 6 jaar als zelfstandig psychotherapeut en gastdocent en staflid in Equine Assisted Therapy-opleiding (Artevelde Gent, UCLiège en LLN). Als Somatic Experience Practitioner verweef ik ook meer en meer traumawerk met de paarden, die ondersteunend kunnen zijn in moeilijke processen.

KERNWaarden: Verbinding - Integriteit - Authenticiteit (walk the talk)

We werken in gesprek en in beweging: in onze praktijkruimte, in het bos of bij de paarden, telkens in de prachtige omgeving van het Meerdaelwoud.