Nieuws van het bestuur

Auteur(s)

door
Frans Meulmeester

Gepubliceerd op

19 maart 2024

Nieuws van het bestuur

Allereerst vermelden we Georges Lambrechts en Leo van Hove, die voor bijna iedereen in Nederland en Vlaanderen heel bekende mensen waren. Hieronder tref je voor beiden een In memoriam aan.

Daarnaast werden we half december overvallen door het nieuws dat Sheila Hulsthoff haar echtgenoot gediagnosticeerd was met kanker en dat het er niet goed uitzag. “Misschien een jaar, maar het kan ook maar een half jaar zijn”, liet Sheila ons weten. Het ging echter zo snel, dat Sheila ons op 14 februari moest laten weten, dat hij de dag ervoor is overleden. Een verschrikkelijk nieuws.
We weten van Sheila, hoe hecht zij was met haar echtgenoot Jan en dus zal ze zeker heel veel tijd nodig hebben om dit verlies te verwerken en terug een perspectief te vinden. Tot die tijd zal Sheila in ieder geval niet actief zijn binnen de vereniging, maar zij wil ook open houden, hoe zij in de toekomst haar leven verder invulling wil geven.

In de eerste plaats zijn wij in gedachten en in ons hart het verdriet van haar en haar familie. Maar daarnaast missen we haar ook, want ze heeft de afgelopen paar jaar enorm veel voor onze vereniging gedaan. Vanaf het begin heeft ze alles in het werk gesteld om de NVAGT naar de leden te brengen en andersom ook de leden uit te nodigen om actief te worden.  

We hopen dat we snel iemand kunnen vinden die op korte termijn een deel van deze taken op zich of op haar kan nemen.

Inmiddels hebben we de ALV van 24 februari achter de rug. Hieronder tref je een eerste indruk aan. Het voorlopige verslag zullen we zo snel mogelijk op de website plaatsen 

Frans Meulmeester
Voorzitter

Overlijden Trees Deturck

Helaas bereikte ons deze week het bericht dat Trees Deturck is overleden. Trees was een van de oprichters van het IVC en is later na de splitsing van het IVC jarenlang één van de belangrijkste trainers geweest van de School voor Gestalt en Psychosynthese, dat later verder is gegaan onder de naam MultidiMens.

Trees stond mee aan de basis van heel de huidige Gestaltbeweging in Vlaanderen en Nederland!
We dragen haar voor altijd mee in ons hart

Haar zoon Pieter Deturck, zelf ook jaren actief binnen de Vlaams Nederlandse Gestalt wereld berichtte ons:

image_20240821_08570230ae95c3-814c-4535-b7c8-15edb908b686
Trees heeft voluit en graag geleefd, ook toen zij de laatste jaren moest omgaan met Alzheimer.
De afscheidsviering zal in beperkte kring gehouden worden.
We hebben weinig meer van de mensen die haar in Nederland gekend hebben, het zou mooi zijn als de NVAGT een bericht van haar overlijden kan verspreiden.
Na de viering zal een advertentie gepubliceerd worden in de Volkskrant. Er kan gecondoleerd worden op inmemo.trees.deturck.ingelaere@gmail.com

Nieuw boek van Ernst Knijff: Wat zeggen we eigenlijk?

Cover

Wat zeggen we eigenlijk?

Bevrijdende taal in therapeutische relaties

Ernst Knijff

Ik denk dat het bewust gebruik van woorden ons kan helpen om minder te verdwalen in ondoordachte en weinig doorleefde waarden en normen.

Stilstaan bij ons woordgebruik kan helpen ons bewust te worden van wat we eigenlijk willen zeggen.

Ik wil kauwen op woorden die in een therapeutisch gesprek vaak gebruikt worden; ze proeven en zo gaan ontdekken hoe ze bevrijdend kunnen zijn.

Prijs:  € 22.00 (te koop op het congres)