Nieuws uit de netwerkkamer

Auteur(s)

door
NVAGT

Gepubliceerd op

12 december 2023

Nieuws uit de netwerkkamer

Gelukkig weten steeds meer leden Sheila (sheila.hulsthoff@gmail.com) te vinden voor vragen en opmerkingen over onze vereniging. Veel vragen gaan over de eisen van accreditatie en her-accreditatie. Maar ook vragen over de vormen van lidmaatschap en de bijbehorende tarieven. Deze vragen zijn relatief makkelijk te beantwoorden, maar één vraag was toch wel wat ingewikkelder.

Namelijk de vraag van Marije Delfsma: ‘Volgens mij is er een verschil of de workshop wordt gegeven door een erkende NVAGT therapeut of door een Gestalt coach’. Hierop hebben Frans en Sheila het volgende antwoord geformuleerd. 

 

Na enig nadenken en overleg bleek er inderdaad een verschil te zijn:

Alleen geregistreerde NVAGT-therapeutleden kunnen workshops geven voor NVAGT-therapeuten waarbij de uren meetellen als scholingsuren voor de eerste registratie en eerste herregistratie.

Een scholing gegeven door een NVAGT-gestaltcoach kan voor de eerste registratie en de eerste herregistratie van NVAGT-therapeuten dus alleen opgenomen worden als intervisie-uren. Daarna ligt dat open en kan een scholing van een NVAGT-coach ook meetellen voor hen als scholing. Maar voor NVAGT-coaches die deelnemen mogen er wel scholingsuren/punten verstrekt worden door een NVAGT-coach, ook voor de registratie en de 1e herregistratie. Dit antwoord hebben we ook gedeeld met de Certificerings Kamer (CK).

 

We zijn heel blij dat we in de aankomende nieuwsbrief voor de tweede keer een column met jullie kunnen delen. Dit keer van Evelien Huyskens. Veel leesplezier en als je wilt reageren op deze column vragen we je dat via de gestaltflash te doen zodat we allemaal in de discussie kunnen delen.

Wil jij zelf ook een keer een column schrijven voor de nieuwsbrief van 2024? Schroom dan niet en deel je gedachten, overpeinzingen en inzichten met je collega’s.

Overlijden Trees Deturck

Helaas bereikte ons deze week het bericht dat Trees Deturck is overleden. Trees was een van de oprichters van het IVC en is later na de splitsing van het IVC jarenlang één van de belangrijkste trainers geweest van de School voor Gestalt en Psychosynthese, dat later verder is gegaan onder de naam MultidiMens.

Trees stond mee aan de basis van heel de huidige Gestaltbeweging in Vlaanderen en Nederland!
We dragen haar voor altijd mee in ons hart

Haar zoon Pieter Deturck, zelf ook jaren actief binnen de Vlaams Nederlandse Gestalt wereld berichtte ons:

image_20240821_08570230ae95c3-814c-4535-b7c8-15edb908b686
Trees heeft voluit en graag geleefd, ook toen zij de laatste jaren moest omgaan met Alzheimer.
De afscheidsviering zal in beperkte kring gehouden worden.
We hebben weinig meer van de mensen die haar in Nederland gekend hebben, het zou mooi zijn als de NVAGT een bericht van haar overlijden kan verspreiden.
Na de viering zal een advertentie gepubliceerd worden in de Volkskrant. Er kan gecondoleerd worden op inmemo.trees.deturck.ingelaere@gmail.com

Nieuw boek van Ernst Knijff: Wat zeggen we eigenlijk?

Cover

Wat zeggen we eigenlijk?

Bevrijdende taal in therapeutische relaties

Ernst Knijff

Ik denk dat het bewust gebruik van woorden ons kan helpen om minder te verdwalen in ondoordachte en weinig doorleefde waarden en normen.

Stilstaan bij ons woordgebruik kan helpen ons bewust te worden van wat we eigenlijk willen zeggen.

Ik wil kauwen op woorden die in een therapeutisch gesprek vaak gebruikt worden; ze proeven en zo gaan ontdekken hoe ze bevrijdend kunnen zijn.

Prijs:  € 22.00 (te koop op het congres)